GM roept 3 miljoen auto’s terug

2014/03/20 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.inkoopchevrolet.nl

De Amerikaanse autobouwer General Motors roept in twee weken tijd meer dan 3 miljoen auto’s terug in verband met veiligheidsredenen, onder andere SUV’s.

Twee weken geleden stond General Motors al in de schijnwerpers nadat bekend werd dat een probleem met het contactslot al tien jaar lang intern bekend was, maar voor de buitenwereld verborgen werd gehouden. Tijdens het rijden zouden de contactsloten zonder aanleiding op de uit-stand springen. Reden genoeg om 1,6 miljoen auto’s terug te roepen.

Geen Opel terug naar garage

Nu worden er nog eens 1,5 miljoen auto’s teruggeroepen, waaronder SUV's, vanwege problemen met de airbags, remmen en ontstekingsmechanisme. Volgens Amerikaanse autoriteiten hebben de defecten geleid tot een reeks ongevallen waarbij zeker twaalf doden zijn gevallen. Nederlanders kunnen rustig ademhalen. Het zou om verschillende modellen gaan die voornamelijk verkocht zijn in de Verenigde Staten, maar ook in Canada, Mexico en enkele andere kleine markten. Het betreft trouwens geen enkel model van Opel, een van de merken van GM.


Share/Save/Bookmark